Blog 3 - Total eclipse of the heart
8 mei 2024 - New York City, Verenigde Staten
Hallotjes!
Inmiddels ben ik (Rick) alweer langer dan een maand in het Amerikaanse land! De tijd gaat snel moet ik zeggen. Ik houd mij prima bezig met koffietjes doen en rondjes wandelen met potentieel nieuwe vrienden, een beetje sporten en hier en daar wat vrijwilligerswerk doen - maar ik hoop toch dat ik snel echt werk kan gaan zoeken. De papieren voor mijn werkvisum heb ik twee weken geleden ingediend. De afhandeling hiervan kan echter tot 5 maanden duren. Twee woorden negen letters - duurt lang :') In afwachting daarvan gaan we maar gewoon lekker door met verkennen!
En dat verkennen en integreren gaat best aardig! Oekraïense paaseieren schilderen (ik ben nog geïnterviewd voor Oekraïense televisie, mocht iemand dat kijken), bioscoopje pakken, marktjes afgaan, maar ook waren de (schoon)ouders op bezoek en zijn wij samen met hen naar New York City gegaan. Leuk! Onderdeel van het uitje was een walvissen-excursie. Van de haven van NYC naar de Atlantische Oceaan in de hoop een glimp op te vangen van migrerende walvissen. Helaas geen bultrug of blauwe vinvis gespot - maar het weer was heerlijk dus we hadden weinig te klagen!
Misschien wel geinig om wat opvallendheden van het leven tot nu toe op te sommen:
- Er zijn hier veel dieren: wasberen, opossums, (veel) eekhoorns, slangen, chipmunks!! Echt een hoop meer natuur dan dat ene zielige strookje gras in Delfshaven, dat is zeker.
- Ook al ga je ergens aan een tafeltje zitten voor een versnapering, 9/10 keer krijg je een 'to go' beker. Sowieso zijn ze hier niet zo goed in naast duurzaam denken, ook nog duurzaam doen. We kochten laatst 6 cupcakes, en in plaats van dat deze in 1 kartonnen doosje gingen, werden deze in individuele plastic doosjes gestopt. Interessant was het zeker.
- Kiezelstenenpaadjes worden hier gelijmd. Wil je geen kiezelstenen in je gazon? Dan lijm je toch de hele boel aan elkaar?! Heel vreemd.
- Amerikaanse mannen dragen ongeveer bij elk weertype een korte broek. Een lekker zonnetje manifesteren!
- Amerikanen kunnen niet autorijden. Ze willen het vast kunnen, maar ze bakken er echt een drol van. Bij het zebrapad je voorrang afdwingen is in Nederland meestal niet zo'n probleem, maar hier rijden ze je echt gewoon van je sokken. Opletten geblazen dus!
En verder gaat het over het algemeen wel prima! In Nederland gebeuren er natuurlijk ook allerlei dingen, geboortes, feestdagen, verjaardagen. Ik merk dan zeker dat ik het soms lastig vind om de aandacht te verdelen tussen het sociale leven hier, en in Nederland. Ik wil hier natuurlijk snel een leuk groepje om mij heen creëren, maar je wil ook graag de relaties thuis warm houden. Kost best een hoop energie merk ik - maar dat hoort er ook wel bij. Ik ben eind augustus in ieder geval weer even in Nederland!
Voor nu was dit het even! Ik heb weer wat foto's én een video bijgevoegd!
Tot laterszkatersz!

Goed te zien dat jullie al aardig jullie draai gevonden hebben en ook Tos het naar zijn zin heeft, logisch zolang hij maar bij zijn baasjes is….Fimpje v Central station New York komt me zeer bekend voor, niks veranderd sinds 1995! Haha Wat dat betreft is het in R’dam wel anders, altijd wel ergens 1 bouwput e/o veranderingen! Ze hebben er natuurlijk in New York city wel ééntje gehad, maar die was niet geheel vrijwillig! Mooi dat jullie de eclipse gezien hebben! Hoop voor jou Rick dat het niet te lang gaat duren voordat je je greencard hebt en aan de slag kan een beetje in jouw branche of opleiding! Voor Mircea was dat wel wat gemakkelijker! Hier nog steeds geen nieuwe buren in jullie voormalige huis! Wel lekker rustig maar missen doe ik jullie wel… Nou jongens, veel plezier verder en zet h’m op bij die rare Amerikanen in korte broek! Haha Die waren mij nl ook al opgevallen toen ik begin mei 1995 met 13 gr. Celsius in Darien CT verbleef! Liefs Egon & Cisca Voorhaven Rotterdam